Consilierul local, Anatolie Lupu, a venit cu propunerea ca fiecare din consilierii locali din Colonița să prezinte raport public privind activitatea proprie în calitate de consilier, raport care ar conține propuneri și acțiuni proprii. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 11 iulie 2012 [video, minutul 26:45-29:18] dar nu a fost primită cu mare entuziasm de către ceilalți consilieri. Propunerea dată a fost verbalizată tot de acest consilier la una din ședințele de început de mandat, propunere care a rămas și atunci fără atenție din partea consilierilor.

În urma discuțiilor dintre consilierul Lupu și primarul satului Angela Zaporojan, cu scurte replici din partea consilierilor, s-a ajuns la concluzia ca raportul de activitate să fie pregătit de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Sătesc Colonița. Consilierii au motivat propunerea dată prin faptul că muncesc în cadrul comisiilor, și raportul să vina tot de la comisii.

Prezentarea raportului urmează a fi făcută în cadrul Adunării Generale a satului. O propunere de organizare a adunării a venit din partea consilierului Grigore Ursu pentru jumătatea a doua a lunii iunie, o altă propunere din partea primarului a fost pentru ”când vor trece căldurile mari”.

Menționăm că propunerea de raport personal al consilierilor a fost dată la finalul mandatului fostului consiliu sătesc (2007-2011) de către fostul consilier Vasile Moraru.

Amintim că unicul eveniment public la care au fost prezentate careva informații privind activitatea consilierilor locali a fost adunarea satului Colonița din data de 8 mai 2011.

Ședința Consiliului Sătesc Colonița din 11 iulie 2012, discuția privind raportul de activitate al consilierilor locali (minutul 26:45-29:18):
[youtube]fgLR_XwRw0g[/youtube]