La propunerea unui consilier local, prin decizia Consiliului Sătesc Colonița nr 3/11 din 28 martie 2013 (pagina 53-54)a fost aprobată alocarea sumei de 4 500 lei  pe termen de trei luni pentru crearea buletinului informativ a consiliului și primăriei. În cazul unui impact pozitiv se va discuta despre alocarea suplimentară a fondurilor pentru apariția buletinului informativ.

ziar_eu

Menționăm că pe perioada anilor 2007-2012, în satul Colonița au apărut sub diferite nume câteva buletine informative (ziare) locale.  Munca de editare, redactare, machetare, multiplicare și distribuire e făcută de către câțiva tineri voluntari. În anul 2011, Consiliul Sătesc Colonița a finanțat doar imprimarea câtorva ediții ale ziarului în sumă de 2500 lei, de acești bani fiind tipărite 2500 exemplare de ziar, costul de tipar al unui exemplar fiind de 1 leu. Din februarie până la finele anului 2007, din bani publici a fost tipărit ziarul “Ecou”.

Amintim că la finele anului 2012, în rețeaua internet a apărut pagina web oficială a primăriei Colonița – www.colonita.md. Chiar dacă a trecut aproape jumătate de an de la prima apariție, lucrul tehnic asupra creării pagina web nu este finisat. Nici la capitolul conținut, nu este disponibilă nici o informație relevantă în cele peste 30 de rubrici pe care le conține pagina oficială. În perioada dată, pe pagina oficială au fost plasate 13 anunțuri, 1 singură dispoziție a primarului și nici o decizie a consiliului sătesc. Surse neoficiale au comunicat că pentru crearea paginii web oficiale e fost achitată sumă de 3 000 lei.

Descarcă edițiile anterioare ale buletinelor informative locale Colonița: