De la data Alegrilor Locale Generale din iulie 2011 s-au scurs peste 100 de zile. Această perioadă este numită perioada tăcerii pentru presă. E perioada în care presa nu vine cu materiale critice în adresa calitățăii actului de guvernare, pentru a nu stresa reprezentanții poporului. E perioada de acomodare pentru noii aleși, perioadă în care ei deprind meseria.

Suntem trecuți de 100 de zile de la data intrării în funcție a reprezentanților Administrației Publice din satul Colonița. Pe durata acestei perioade de timp, consilierii din satul Colonița s-au convocat în ședintă de 3 ori.
Prima ședință a fost pur formală, în cadrul ei au fost validate mandatele de deputat.
A doua ședință a purtat un caracter pur organizatoric: a fost aprobat regulamentul și a au fost constituite comisiile de specialitate.
A treia ședință a fost una foarte gălăgioasă, în care stabilirea ordinii de zi a durat aproape o ora, ședința depliină durînd peste 5 ore. Ședința a fost însoțită de declarații aprinse și discuții îndelungate. Subiectele discutate în cadrul acestei ședințe s-au referit la chestiuni legate de regulamentul de activitate a consiliului și de reconstituire a comisiilor. Au mai fost discutate și citeva chestiuni legate de solicitările personale ale colonițenilor.

Pe durata celor 100 de zile de activitate, nici unul din cei 13 consilieri ai Consiliul Sătesc Colonița nu au venit cu propuneri/proiecte strategice de dezvoltare a localității, de atragere de fonduri, de oprimizare a cheltuielilor publice, . . .

P.S. Cîte ni se promiteau în campanie electorală! Da cît de tare “îi dureau” PROBLEMELE satului! Acuma nu-i mai doare pe ei, durerea a trecut la cei care i-au ales!