Tânărul înotător din Colonița, Vladislav Stolear, a mai câștigat trei medalii la o competiție de înot, desfășurată în data de 25 februarie 2017, în piscina Școlii Sportive pentru copii și tineret nr. 1 din or. Râbnița. La competiție au participat peste 300 de tineri sportivi.

Pozițiile ocupate de căre Vladislav, în categoria de vârstă 2007-2008, au fost:
Locul I – stil liber,
Locul II – stil fluture,
Locul II – stil spate.

Diana, mama lui Vladislav, ne-a declarat că practică înotul de peste un an jumătate, și se antrenează de trei ori pe săptămînă la bazinul liceului din sat, pentru care achită 40 lei ora. Pentru fiecare participare la competiții, părinții scot din buzunar de la 150 până la 300 lei. Cu toate acestea mama se declară măndră de rezultatele sportive obținute de Vladislav.

Antrenorul Petru Pașnic ne-a declarat că Vladislav are potențial foare mare, fapt care este confirmat prin rezultatele atinse. Ba mai mult, la unele competiții, chiar dacă participă alături de copii cu 1-2 ani mai în vărstă, Vladislav obține demonstrează rezultate bune. Dl. Pașnic a mai menționat că a identificat alți 5-6 copii care au potențial de înotător, pe care îi antrenează intens și speră că în cel mai scurt timp să obțină rezultate sportive înalte.

Menționăm că Vladislav a mai cucerit două medalii pentru locurile III la stil liber și stil fluture în grupa de vârstă 2005-2006, în cadrul Campionatului sectorului Ciocana la Înot, anul 2016.

no images were found