Un grup de amatori de volei din satul Colonița lansează inițiativa cetățenească de a li se permite practicarea voleiului în incinta sălii de sport a liceului din localitate. În acest sens au semnat și depus o adresare către primarul localității în vederea oferirii gratuite a sălii pentru fiecare duminică, în intervalul 12:00-15:00 (vezi mai jos cererea).

Cetățenii mai solicită în altă adresare către primăria Colonița, procurarea și darea în folosință amatorilor de volei a cinci mingi de volei. De asemenea, în vederea creșterii performanțelor amatorilor de volei, se mai solicită primăriei Colonița angajarea unui antrenor sportiv (vezi mai jos cererea).

Îndemnăm să vă exprimați susținerea în comentariile de mai jos, să distribuiți acest material prin intermediul rețelelor de socializare.

Un exemplu de bună practică este în comuna vecină Cruzești. Primarul Violeta Crudu ne-a declarat că împreună cu administrația gimnaziului din localitate au găsit o modalitate de a oferi gratuit sala de sport a gimnaziului pentru practicarea sporturilor de către locuitorii comunei. Ba mai mult, primarul, împreună cu alți funcționari locali, personal participă la evenimentele sportive respective.

Menționăm faptul că în anul 2016, primăria Colonița nu a cheltuit 385 000 lei destinate Culturii, tineretului și sportului. Bani pe care primăria Colonița i-a „economisit”, iar mai apoi i-a transferat pe alte consturi pentru lucrari de infrastructură.

Cultura, tineretul și sportul . . . îngropate în beton de primăria Colonița, 9 februarie 2017

Amintim faptul că voleiul este un sport îndrăgit de către locuitorii satului Colonița. Ani la rînd amatorii de volei au practicat voleiului în incinta sălii de sport a liceului din localitate. Pe timpuri echipele din volei din satul Colonița au ocupat locuri de frunte la competițiile raionale.

Voleiul apropie vecinii: meciuri amicale la volei Colonița – Tohatin5 martie 2013

Download (PDF, 469KB)