Consilierii locali au dezbătut repetat în cadrul ședinței Consiliului Satesc Colonița din 24 mai 2012 întrebarea privind salubrizarea în satul Colonița. Pentru prezentarea detaliată a ofertei de servicii de salubrizare pentru sat a fost invitat Marc Zweig, unul din administratorii companiei AVE Moldova, care a fost recomandată de către consilieri pentru a continua discuțiile. Compania solicită taxa de 20 lei/lunar pentru gospodărie și 7 lei/lunar pentru fiecare locatar de la bloc. Gunoiul instituțiilor publice urmează a fi evacuat gratuit, graficul de evacuare va fi de la fiecare 2 săptămâni, iar tomberoanele vor putea fi procurate și achitate în rate. Condițiile date sunt propuse în cazul când Consiliul Local Colonița ar permite crearea unui poligon pentru depozitarea deșeurilor la Colonița (berbeciu). Tot la Colonița urmează să fie depozitat gunoiul din localitățile vecine – Togatin, Budești, Vadul lui Vodă. Investițiile companiei în cazul lansării la Colonița se ridică la 580 mii lei pentru primul an și cca. 300 mii lei pentru următori ani.

Consilierii locali au propus de a informa locuitorii satului în privința întrebării date și de a o pune în discuție în cadrul adunării satului care urmează a fi organizată în a doua jumătate a lunii iulie.

Menționăm că la ședința Consiliului Sătesc din 11 aprilie 2012 au fost invitați reprezentații mai multor companii să prezinte ofertele privind serviciul de salubritate în Colonița.

Amintim că la 7 decembrie 2010, Consiliul Sătesc Colonița a decis formarea Gospodăriei Comunale în teritoriu cu începere de la 10.01.2011, lucru care nu s-a întîmplat nici până în prezent.

Material video (minutul 30:00 – sfârșit):
[youtube]LQaAFMiD97I[/youtube]

Continuare, material video (minutul 00:00 – 13:30):
[youtube]Eet3X63w_YM[/youtube]