salubrizareÎn cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 15 februarie 2013 (video minutul 59:11 – 1.17:25), prin decizia nr. 2/7 din 15.02.2013 (pagina 11), s-a hotărât organizarea serviciului public pentru salubrizare și încheierea contractelor de prestare servicii. Menționăm că Administrația Publică Locală din Colonița nu a distribuit public proiectul de decizie, nici avizele comisiilor și nici nota informativă. Deasemenea nu a fost făcut public nici schița contractului care urmează a fi încheiat cu locuitorii Coloniței.

Astfel, primăria Colonița, prin intermediul serviciului de salubrizare în persoana domnului Ababii Tudor, va încheia cu locuitorii satului și agenții economici contracte de prestarea serviciilor de evacuare a deșeurilor. S-a mai stabilit că plata pentru aceste servicii v-a fi achitată trimestrial în mărime de 20 de lei, pentru casele de locuit și 8 lei pentru apartamente. Achitarea se va efectua prin intermediul perceptorului fiscal Tăbăcaru Ecaterina. Au fost aprobate și statele de personal: șef serviciu – 1 unitate, muncitori – 3 unități.

„Banii colectați vor fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de combustibil, vor fi achitate salariile angajaților serviciului de salubrizare, va fi amenajată gunoiștea și va fi întreținut echipamentul necesar. De această dată tractorul va merge prin sat, după un grafic anumit, care va fi respectat de către muncitori, indiferent de anotimp”, precizează  primarul Angela Zaporojan. Pe viitor se dorește colectarea gunoiului sortat pe hârtie, plastic și deșeuri menajere, în acest scop vor fi instalate tomberoane în câteva puncte în Colonița.

Amintim că în bugetul satului Colonița pentu anul 2013, au fost prevăzuți bani pentru salarizarea a 4 angajați ai serviciului salubrizare doar pe perioada a 3 luni (ianuarie-martie), urmând ca din luna aprilie serviciului dat să treacă la autogestiune.

Video la temă, minutul 59:11 – 1.17:25:

[youtube]xvMfFQTpZHY[/youtube]