De-a lungul a peste 33 de ani de existență, centrul medical din Colonița a ajuns să fie cunoscut ca o adevărată „fabrică de sănătate”, cu o experiență frumoasă în acordarea asistenței medicale localnicilor aflați în momente de cumpănă. Astăzi, în ciuda greutăților cotidiene și a lipsurilor cu care se confruntă, acest centru își continuă seria de reușite profesionale, devenind un pilon de nădejde în asigurarea fericirii colonițenilor.

Personalul Centrului de sănătate este format din 14 persoane, printre care: 2 medici de familie, 1 medic ginecolog, 1 medic-șef, 4 asistente medicale, 2 infirmiere și 2 paznici. Această mică familie , nu s-a dezis nici o clipă de obișnuința de a menține o atmosferă agreabilă și binevoitoare, bazată pe înțelegere, respect și ajutor reciproc – ingredientele de bază ale reușitei profesionale, de care centrul nostru medical s-a bucurat pe parcursul anilor.

Serviciile pe care le oferă Centrul de Sănătate sunt diverse, începând cu consultarea și diagnosticarea bolnavului, dar și stabilirea unui tratament menit să contribuie la fortificarea sau recuperarea sănătății acestuia. Pe lângă aceste servicii de bază, pacienții mai pot beneficia și de ajutorul unor specialiști în ginecologie, fizioterapie, terapeutică.

De când a fost implementat sistemul de asigurări, spitalul din Colonița a încheiat un contract cu campania de asigurări medicale, contract care prevede prestarea serviciilor medicale în mod gratuit, valabil doar pentru persoanele asigurate. La rândul lor, persoanele care nu dețin o poliță de asigurare obligatorie a asistenței medicale, pot beneficia de aceste servicii în schimbul unei taxe stabilite. Cu plată sunt oferite și serviciile care nu sînt prevăzute de poliță, printre acestea se numără și serviciile ginecologice.

Centru de Sănătate se află pe Centrul de Sănătate, str. Testimițeanu, nr.3