Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI al IGP informează că în faptele invocate de către primarul Zaporojan Angela în plîngerea sa se constată lipsa elementelor constitutive ale infracțiunii sau contravenției, motiv din care examinarea materialului a fost încetată (vezi răspunsul mai jos).

În adresarea către poliție depusă la 28.12.2016, primarul Zaporojan Angela se plângea pe administratorii www.colonita.eu că:
– postează informații eronate și materiale urîte despre activitatea primăriei și a primarului,
– au postat informații despre divorțul primarului,
– folosesc la denumirea site-ului numele Colonița și mulți cred că este site-ul oficial al localității,
– o „bombardează” cu scrisori de solicitări de informații.

Amintim că în dimineața zilei de 24 ianuarie 2017, Valeriu Ciorbă, reprezentantul www.colonita.eu a fost contactat de către inspectorul F. Țurcanu de la Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice, fiind rugat să se prezinte la sediul CCCI. Dl. Ciorbă a cerut o solicitare în scris. Astfel în după masa aceleiași zile, la adresele de email indicate pe www.colonita.eu a fost expediată solicitarea. 

www.colonita.eu citat la Poliție după adresarea primarul Zaporojan Angela25 ianuarie 2017
Anticoruptie.md: Activiștii unui portal, care monitorizează activitatea administrației publice locale din Colonița, citați la Poliție după o plângere depusă de edil, 26 ianuarie 2017

În data de 30 ianuarie 2017, orele 16:00, Valeriu Ciorbă, admnistratorul portalului web www.colonita.eu, însoțit de avocatul stagiar Constantin Turuta, au avut o discuție cu inspectorul F. Țurcanu, secția Securitate Informatică a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice a Inspectoratului Național de Investigații, structură care face parte din Inspectoratul General al Poliției

Colonita.eu a depus declarații la poliție în urma plângerii primarului Zaporojan Angela, 2 februarie 2017

În cadrul discuției, au fost adresate o serie de întrebari de clarificare asupra proprietarului portalului web, materialele publicate, precum și sursele de informare. Valeriu Ciorbă a depus declarații în scris pe marginea întrebărilor puse. Deasemenea, în zilele următoare au fost depuse acte confirmative privitor la proprietarul portalului web www.colonita.eu și la sursele de informare.

Download (PDF, 283KB)