În data de 30 ianuarie 2017, orele 16:00, Valeriu Ciorbă, admnistratorul portalului web www.colonita.eu, însoțit de avocatul stagiar Constantin Turuta, au avut o discuție cu inspectorul F. Țurcanu, secția Securitate Informatică a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice a Inspectoratului Național de Investigații, structură care face parte din Inspectoratul General al Poliției.

În cadrul discuției, au fost adresate o serie de întrebari de clarificare asupra proprietarului portalului web, materialele publicate, precum și sursele de informare. Valeriu Ciorbă a depus declarații în scris pe marginea întrebărilor puse. Deasemenea, în zilele următoare au fost depuse acte confirmative privitor la proprietarul portalului web www.colonita.eu și la sursele de informare.

www.colonita.eu citat la Poliție după adresarea primarul Zaporojan Angela, 25 ianuarie 2017

În adresarea către poliție depusă la 28.12.2016, primarul Zaporojan Angela se plângea pe administratorii www.colonita.eu că:
– postează informații eronate și materiale urîte despre activitatea primăriei și a primarului,
– au postat informații despre divorțul primarului,
– folosesc la denumirea site-ului numele Colonița și mulți cred că este site-ul oficial al localității,
– o „bombardează” cu scrisori de solicitări de informații.

Menționăm faptul că primarul Zaporojan Angela nu a adus nici o dovadă clară în susținerea acuzațiilor menționate în adresarea către poliție.