S-a născut în satul Bădiceni, r. Soroca, locuiește în satul Maximovca și este director al Casei de Cultură din Colonița. Vorbim de Zinaida Spinei, care din luna martie a anului curent a fost desemnată șefa Casei de Cultură din localitate.

Și-a făcut studiile la AMTAP, Facultatea Regie Estradă. Este mamă a doi copii și, la rândul ei, adoră să lucreze cu copiii, care, spune ea, au capacități neobișnuite. Chiar dacă salariul de lucrător în domeniul culturii, în Republica Moldova, este foarte mic, Zinaida Spinei spune că nu și-ar schimba profesia, pentru că este îndrăgostită de artă, iar aceasta e mai „rea” decât o boală.

La Casa de Cultură din Colonița vine cu idei noi și mult entuziasm și speră că va reuși să aducă un plus de valoare și importanță acestui domeniu în localitatea noastră. „Sunt conștientă că acest lucru nu se va întâmpla într-o zi-două, în Maximovca am activat 10 ani în calitate de director, pentru ca azi să văd sala plină și un interes sporit din partea sătenilor pentru evenimentele culturale din localitate”.

În afară de entuziasm, pentru a schimba lucrurile, mai e nevoie de resurse financiare. Zinaida Spinei spune că se confruntă cu multe greutăți în activitatea de zi cu zi și că este nevoie de o renovare capitală a încăperilor, dar mai ales a acoperișului, care curge, ori de câte ori plouă. Vede rezolvarea problemelor prin implicarea societății și spune că am putea organiza chiar o „clacă”, unde fiecare locuitor al satului Colonița și-ar putea pune umărul în rezolvarea problemelor Casei de Cultură. Este o fire optimistă, plină de energie și deschisă spre colaborare. Vă îndemnăm să o cunoașteți din interviul video ce urmează.

Partea I (prezentare, activități copii)

[youtube]4CG5FCcq-Sc[/youtube]

Partea II (probleme casa de cultură, idei de viitor)

[youtube]CPsg9jGWVgE[/youtube]