Pe lângă campionatele naționale de lupte libere, sportivii colonițeni, cu mare plăcere participă la competițiile, la care se câștiga berbecul. Și în acest an tradiția de participare a luptătorilor colonițeni la competițiile sportive petrecute de sărbătoarea de 9 mai în satul Oziornoie, regiunea Izmail, Ucraina a fost continuată. Ștefan Calancea a participat la competiția dată în categoria de greutate 84 kg și a reprezentat municipiul Chișinău. Finaliștii categoriei date au fost Ștefan și campionul Ucrainei din anul curent – Nedelicenco. Cu scorul de luptei de 7 la 4 în favoarea lui Ștefan, partida s-a încheiat cu o victorie pe tușă a consăteanului nostru. Trofeul competiției (berbecul viu) a fost adus la Colonița, și pregătit la picnicul organizat de câștigător.

Participarea sportivilor din Colonița la competiția din Oziornoie este o tradiție inițiată în anii 80 ai secolului trecut de către Tudor Sevastian, care este originar din Oziornoie. Cu mici întreruperi, tradiția dată este continuată an de an.

Urmăriți mai jos un material video despre participarea dlui. Ștefan Calancea la competiția sportivă din Oziornoie, cariera sportivă și planurile de viitor ale dumnealui.

[youtube]j_ajHGgj0fM[/youtube]