Tamara Martinici este învățătoare și diriginte timp de 26 de ani și în fiecare zi merge la muncă cu aceeași dragoste și pasiune ca în prima zi. Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din Colonița i-a devenit a doua casă, iar fiecare generație de copii îi devine familie. Anul acesta, învățătoarea a urcat noi culmi profesionale și s-a învrednicit de titlul Dirigintele Anului.

„A fi diriginte e o artă, e o revelație, e ceva altfel decât a fi profesor. Suntem persoanele care încercăm să creăm un mediu pentru copii să se simtă fericiți. Eu asta mi-am propus-o ca obiectiv, ca copilul atunci când vine la școală să fie fericit, să trăiască o stare de bine, sa fie împlinit”, a spus Tamara Martinici, Dirigintele Anului

Pentru micuții din clasa a doua, cărora le este dirigintă, doamna Martinici este ca o a doua mamă.

„Eu o iubesc pe doamna învățătoare, deoarece ea nouă ne vrea doar binele, ne iubește foarte mult și nu ne alege între noi”. „Dacă se supără pe noi, pe urmă tot mai vorbește cu noi”. „Îmi place mult profesoara mea, deoarece ea m-a învățat să citesc, să calculez și diferite reguli”.

Concursul Municipal „Dirigintele Anului” îi reunește anual pe cei mai vrednici dascăli din municipiul Chișinău, iar anul acesta pentru acest titlu au luptat 20 de diriginți de la 20 de instituții diferite de învățământ.

„Activitatea mea de diriginte o fac din dragoste pentru că iubesc la nebunie copiii și prin activitățile lor, prin feedback-ul pe care îl primesc de la copii eu văd că este o cale corectă”, a declarat Silvia Țurcan, dirigintă.

„Noi suntem învățătorii care formăm din acel copil care vine din grădiniță, formăm o personalitate și intr-un fel, ca diriginte noi avem o responsabilitate foarte mare pentru ca într-adevăr noi suntem cei care suntem cu ei de dimineața până seara și totodată putem să zicem că facem parte și din familia lor”, a declarat Olesea Scurtu, dirigintă.

Concursul servește drept platformă de recunoaștere a meritelor dascălilor, dar și de motivare a tinerilor să practice această nobilă meserie.

„Asta ar fi o activitate prin care noi am vrea sa îi motivăm și pe tinerii noștri absolvenți ai liceelor să meargă la pedagogie în instituțiile de profil pentru că țara are nevoie de cadre didactice de calitate și noi vrem să le demonstrăm că pedagogii au șansa de creștere în carieră și sunt motivați atât moral, social, cât și financiar”, a declarat Rodica Guțu, șefa Direcției Generale Educație.

Concursul municipal „Diriginte, drag părinte” se află la cea de-a noua ediție.

Sursa: TRM.md