Campania „Oferă ceva pentru Colonița Ta” ia amploare. Ecoul ei a ajuns chiar și dincolo de hotarele țării, întorcându-se ca un bumerang chiar acolo de unde a pornit.

Recent, s-a alăturat campaniei o locuitoare a satului Colonița, care locuiește de mai mulți ani în Spania. D-ei a oferit echipei de creație a site-ului o cameră video nou nouță, marca Canon Legria HFM 307 și o baterie suplimentară.

„Fac acest gest cu tot sufletul și dorința, fiindcă îmi place ingeniozitatea, curajul și inteligența voastră. Faceți un lucru foarte util – aduceți informația în casa colonițenilor (pentru cei ce sunt capabili să aprecieze, desigur). Pentru asta vreau să vă ajut și nici de cum pentru altceva…” spune dna. Maria, care nu a dorit să-i facem public numele complet, spunând doar că i-ar place să-i spunem Maia, așa cum i-au spus mulți ani colegii de clasă și de facultate.

Și cum un bine atrage un alt bine, un alt consătean, revenit recent din Italia a oferit 50 de euro pentru completarea camerei video cu accesoriile necesare (card de memorie, geantă de protecție).

„Nu fac asta pentru popularitate, pur și simplu vreau să fac un lucru bun. Am avut visele mele, pe care nu am reușit să le văd realizate, poate de aceea vreau să-i ajut pe alții să facă ceva frumos… Îmi place site-ul www.colonita.eu si revin deseori aici pentru a afla ce noutăți mai sunt în sat. Fiind peste hotare, mai mult decât noutățile din țară, te interesează cele ce țin nemijlocit de satul tău, iar atunci când vezi fotografii sau materiale video cu oameni pe care îi știi, cu locuri dragi, te simți cu sufletul mai aproape de casă” spune Roman.

Menționăm, că multe dintre materialele publicate pe site până acum, erau filmate cu telefonul mobil, cu aparatul foto sau cu tehnică împrumutată, astfel că unele materiale nu erau ilustrate cu fotografii sau video sau acestea erau de o calitate mai slabă. „Aveam, cu adevărat, nevoie de o cameră video și ne bucurăm că de azi înainte vom avea una proprie, a echipei, cu care sperăm să realizăm cât mai multe materiale bune, utile și de calitate” spun cu recunoștință membrii site-ului.

Echipa site-ului și a ziarului www.colonita.eu mulțumesc pentru aceste gesturi nobile și îndeamnă toți locuitorii satului Colonița, de aici sau de peste hotare, să se implice în campania „Oferă ceva pentru Colonița Ta”. Ideea de bază a proiectului este de a îndemna locuitorii satului de a oferi ce le stă în puteri pentru a schimba spre bine lucrurile din localitate. „Oferta” poate fi de orice natură, atât materială, cât și nematerială. Prima acțiune din cadrul proiectului a fost spectacolul pentru copii, oferit în luna august de doi consăteni de ai noștri, în prezent actori în România.

Pentru coordonarea activitaților vă rugăm să scrie-ți la adresa colonita.eu@gmail.com sau să sunați la telefonul 079557559 (Valeriu Ciorba) sau 069002787 (Mircea Brenici).