Pagina web a satului Colonița www.colonita.md (www.colonita.eu) a obținut statutul de cea mai bună practică din municipiul Chișinău la categoria “Buna guvernare: parteneriate comunitare de succes”.

Cele mai bune practici ale comunităților din municipiul Chișinău au fost distinse cu diplome de merit la o ceremonie de premiere desfășurată la 9 decembrie 2011. Astfel, 12 comunități din municipiul Chișinău au fost recunoscute public pentru cele mai bune practici.

Statutul de cea mai bună practică din municipiul Chișinău a fost decernată pe patru categorii, după cum urmează: Buna guvernare: parteneriate comunitare de succes, Managementul strategic al comunităților locale, Dezvoltarea economică locală: realizări și performanțe, Eficientizarea energiei și îmbunătățirea infrastructurii locale.

Toate istoriile de succes propuse la concurs pentru a beneficia de statutul celei mai bune practici se regăsesc în “O antologie de pracici de succes a comunităților din municipiul Chișinău”, produsă de IDIS „Viitorul” cu această ocazie.

Evenimentul este o componentă a proiectului „Viitorul european al municipalității Chișinău”, desfășurat de IDIS „Viitorul” cu sprijinul financiar al fundației Hanns Seidel.

Amintim că pagina web a satului Colonița www.colonita.eu a fost creată și este menținută de un grup de tineri voluntari. Vizitatorii care accesează www.colonita.md sunt redirecționați către www.colonita.eu.

Sursa: www.viitorul.org