Conform proiectului bugetului municipal pentru 2017, pentru Programul „Dezvoltarea drumurilor”, este alocată suma de 556 292,5 mii de lei. Direcția transport a mun. Chișinău a propus ca în 2017 să se aloce pentru suburbii 25 de milioane de lei. „Fiecărei primării îi va reveni suma de peste un milion de lei pentru reparația și întreținerea drumurilor. Până acum se practica altfel: pentru a încheia lucrările de reparație începute într-o suburbie se aloca și suma ce îi revenea altei suburbii. Prin urmare, într-o suburbie erau alocați mai mulți bani, în alta – nimic. Anul acesta a fost încheiat contractul fără volume de lucrări neacoperite. Vom opta ca fiecare primărie să dispună de bani alocați din bugetul municipal”, a mai spus Igor Gamrețki.

Deși din bugetul municipal Chișinău sunt alocați anual bani pentru drumurile din cele 18 suburbii ale Chișinăului, aceștia nu ajung în toate primăriile. Unii primari demonstrează că alocarea banilor se face inechitabil și pe criterii necunoscute. În plus, aceștia susțin că primăriile cu puțini locuitori primesc bani regulat pentru construcția infrastructurii. Funcționarii primăriilor din suburbii speră că în 2017 banii vor fi repartizați de către municipalitate corect.

JURNAL de Chișinău a organizat dezbateri publice cu primarii din suburbiile municipiului Chișinău în cadrul cărora a fost discutată problema drumurilor din municipiu și repartizarea banilor alocați din buget pentru primăriile din suburbii.

Sursa: Jurnal de Chișinău