În ajun de anul nou, Consiliul Sătesc Colonița a aprobat acordarea a 46 500 lei din fondul de rezervă ca ajutor material pentru 108 locuitori ai satului Colonița. Astfel s-a decis acordarea a cîte o mie de lei pentru șapte bolnavi de tuberculoză, cîte 500 lei vor primi alte șase persoane printre care cîțiva angajați ai primăriei, unii dintre care sunt aduși la serviciu cu mașini ce costă peste 100 mii lei. Lista este continuată de către 49 de invalizi de gradul I și II. Din informația oferită de către Centrul de Sănătate Colonița, în localitate sunt peste 80 invalizi de gradul I și II. Pe listă celor care vor primi ajutoare sunt pensionarii în etate – 30 la număr. Cei mai “tineri” pensionari în etate au vîrsta de 60 de ani. Din listele electorale ale satului Colonița din vara curentă, persoane cu vîrsta de peste 60 de ani sunt cîteva sute de persoane. Bolnavii la pat sunt cei care încheie lista de acordare a ajutorului material – 17 persoane.

Oamenii cu venituri reduse trebuiesc ajutați, nici vorbă, dar oare din fondul de rezervă a primăriei Colonița? O altă întrebare este dacă printre cele 108 persoane trecute în listă nu cumva s-au strecurat și nume care nu o duc chiar atît de rău sau sunt apropiați ai primariei sau a celor care au alcătuit și verificat lista dată? Întrebările date au apărut după ce în cadrul ultimilor Ședințe ale Consiliului Sătesc Colonița a fost discutat intens subiectul acordării de ajutoare materiale locuitorilor satului. Multe cereri pesonale au fost respinse din cauza faptului că nu erau însoțite de acte doveditoare a starii materiale grele. Sperăm ca cei care se fac responsabili de alcătuirea listei respective să facă publice criteriile de selectare a persoanelor incluse în lista dată.

Amintim faptul că întrebarea dată a fost dicutată în cadrul Ședinței Consiliului Sătesc Colonița din data de 8 decembrie 2011. Luarea deciziei a fost amînată pentru ședința următoare a consiliului, ședință care s-a dovedit a fi “de taină”.

Download (PDF, 49KB)