Participarea la achizițiile publice a firmelor legate între ele devine deja o normă pentru primăria Colonița. Chiar dacă funcționarii primăriei declară că juridic nu este nici o abetere, totuși asemenea cazuri trezesc anumite dubii.

Astfel în data de 3 mai 2016, primăria Colonița a petrecut două proceduri de achiziție publică, și la ambele au participat companii legate între ele.

Prima achiziția a fost pentru livrare cu instalare a trei terenuri de joacă pentru copii.  La concurs au participat trei companii, două dintre care fiind legate între ele prin Gorșunova Alexandrinacare este fondator și administrator la ECO BUILDING STAGE SRL și fondator la PASTFROS SRL. Întimplător sau nu, dar anume compania ECO BUILDING STAGE SRL a oferit cel mai mic preț (399 105 lei) și este potențial cîștigător al concursului.

A doua achiziție a fost pentru confecționarea plăcuțelor și indicatoare de adrese cu instalarea lor. La concurs au participat doar două companii care sunt compania mamă și fiică. Adică prima companie participantă VIZPREM S.R.L. (fondator:  Bîrcă Leon, Conducător: Bîrcă Leon) este fondator la cea de-a doua companie participantă PROLEONMAX S.R.L. (Fondatori: F.P.C. Vizprem și S.R.L Vesta Investment S.R.L Conducătorilor: Bîrcă Maxim). Conducătorii ambelor firme poartă aceiași familie și posibil sunt tata și fiul: Bîrcă Leon și Bîrcă Maxim. Oferta „cea mai mică” a fost prezentată de VIZPREM S.R.L. – 65 710 lei.
Dubios pare faptul că în luna aprilie, vis-a-vis de locul unde e amplasată compania VIZPREM S.R.L. (în vecinătatea terenurilor APL Colonița) au fost efectuate lucrări de teren. Muncitorii care efectuau lucrările au declarat că trei zile în urmă seful lor „a clarificat” totul cu primarul.

Material realizat în cadrul proiectului „Banii Publici sunt și Banii Mei!”.

profleonmax