Transparența activității Administraței Publice Locale Colonița rămîne promisiune goală. Pe panoul informativ din incinta primăriei uneori sunt plasate careva informații, dar în mod straniu și acelea dispar la scurt timp. Actuala versiune a paginii web oficiale a primăriei Colonița – www.colonita.md se află în stare nefinisată de mai bine de un an și nu conține absolut nici o informație despre APL Colonița.

Zaporojan Angela, primarul actual al Coloniței, în campania electorală a primis că „va susține activitatea site-ului, ziarului satului și va crea un post de radio local”.

În aproape trei ani de mandat a realizat următoarele:
– a dat cu piciorul inițiativei paginii web informative a satuluiwww.colonita.md(com) transformată în www.colonita.eu,
– a cheltuit 3 000 lei pentru prima varianată nefinisată a site-ului oficial al primăriei Colonița,
– a cheltuit alți 4 500 lei pentru a doua varianată nefinisată (cea actuală) a site-ului oficial al primăriei Colonița,
– a dat cu piciorul inițiativei buletinului informativ al satului Colonița: www.colonita.md(com) transformată în www.colonita.eu,
– NU a creat un post local de radio.

În același timp, în localitatea vecină Budești, lucrurile stau cu totul altfel, parcă ar fi altă lume. Cu toate că în anul 2010, cînd satul nostru se putea mîndri cu o pagină web informativă, Budeștiul era departe de așa ceva. Timp de patru ani situația s-a schimbat: primăria comunei Budești are o pagină web oficială de toată frumusețea (www.budesti.md), și ce este cel mai important, conține deciziile consiliului sătesc precum și dispozițiile primarului.

Primăria Colonița însă, timp de patru ani nu a fost în stare să-și creeze o pagină web oficială, unde să fie plasate informații despre activitatea proprie. O face intenționat sau nu, cert rămîne faptul că APL Colonița nu a devenit mai trasparentă cu venirea la putere a primarului Zaporojan Angela.

bud-col1