Adunarea satului din 19 iunie 2016 a servit motiv de propagandă și dezinformare pentru care s-au plătit bani. Primăria Colonița a anunțat și a postat material despre „Adunarea Generală a satului”, în timp ce alte canale media au reflectat evenimentul dat ca „Adunarea satului Colonița cu tema „Piedicile PL în activitatea consiliului local” (Privesc.eu), și „Mai mulți locuitori ai satului Coloița, lipsiți de cota-parte din bunurile agricole imobile” (NTV.md).

„Serviciile oferite de Privesc.eu în data de 19 iunie 2016 în casa de cultură Colonița au fost contra cost și au fost achitate din surse private (persoană fizică, partid politic,…)” – a declarat reprezentantul Privesc.eu fiind contactat telefonic. A refuzat însă să ne comunice suma exactă achitată pentru serviciile oferite și nici cine a achitat. Unele surse ne-au declarat ca serviciile oferite de privesc.eu costă 1 euro/minut, pe cînd un cameraman de-a lor nea comunicat costul de 3 euro/minut. Astfel estimăm suma de bani plătită pentru serviciile de înregistrare video și postare pe privesc.eu este între 145-435 euro.

Întîmplător sau nu, în prezentările sale, primarul Zaporojan Angela a adus acuzații grave reprezentanților Partidului Liberal care îi pun piedici în activitate, atît consilierii din Consiliul Sătesc Colonița cît și cei din Consiliul Municipal. Pentru aceasta, primarul a realizat colaje video speciale din înregistrările ședințelor Consiliului Municipal Chișinău.

O altă „Problemă cu care se confruntă comunitatea” scoasă în evidență de către primar a fost situația cu ședințele de judecată ce țin de reparația gardului de la biserica din sat, gard considerat monument istoric (vezi sentința dosarului penal nr.22-1-3405-07072015), în care reprezentantul colonita.eu, Ciorba Valeriu a fost învinuit de toate relele legate de acest dosar și asaltat de întrebări și învinuiri vis-a-vis de acest subiect. Nici primarul Zaporojan Angela și nici preotul Tofan Victor nu au putut defini clar implicarea dlui. Ciorbă Valeriu în dosarul menționat, limitîndu-se la speculații și manipulări.

propaganda