Întoarcere de situație în dosarul gardului bisericii din satul Colonița – Curtea Supremă de Justiție a decis rejudecarea în instanța de apel. Recent a fost publicată decizia motivată (vezi mai jos).

Astfel Colegiul penal lărgit al Curții Supreme de Justiție, prin Decizia din 26 septembrie 2017, a admis recursul ordinar declarat de procurorul în Procuratura de circumscripție Chișinău, Vasile Bolduratu, a casat total decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 18 aprilie 2017, în privința inculpaților Tofan Victor, Mazîl Iurie și Zaporojan Angela, și a dispus rejudecarea cauzei de către aceeași instanță de apel, în alt complet de judecată.

Decizia Curții de Apel Chișinău în dosarul gardului bisericii din Colonița, 23 septembrie 2017

Amintim că dosarul penal al gardului bisericii din satul Colonița a ajuns să fie examinat și la Curtea Supremă de Justiție.
La data de 19 iunie 2017, cu numărul 1ra-1217/17 a fost înregistrat Recursul împotriva hotărârii instanței de apel, depus de procurorul V. Bolduratu. 
În cadrul ședinței din 20 septembrie 2017 a Colegiului Penal al CSJ, a fost examinată admisibilitatea recursului și a fost decisă trimiterea dosarului către Colegiului penal lărgit pentru judecare la data de 26 septembrie 2017.
Rezultatul examinării ședinței din 26 septembrie 2017 a fost: recurs admis, casată decizia atacată și dispusă rejudecarea cauzei în instanța de apel, pronunțarea integrală la 17.10.2017.

Sursă: Curtea Supremă de Justiție

Download (PDF, 526KB)