gun1

 Interesante cazuri se întâmpla în satul Colonița, care vin sa confirme că multe lucruri care se fac în primărie se fac sau din mare grabă, sau din (mare)indiferență. Dar lucrurile făcute strâmb și fără a fi gândite bine revin mult mai dureros în prim plan. În acest caz e vorba despre terenul amplasat pe strada 31 august, în spatele centrului comercial, care servea ca loc de colectare a gunoiului și unde era amplasată o toaleta publica. Chiar dacă a devenit proprietate privată, continuă să fie folosit tacit de către primăria Colonița, contrar prevederilor legale, ca loc de colectare a gunoiului.

 

De mai bine de jumătate de an unii vecini se arată nemulțumiți de faptul amplasării locului de colectare a gunoiului menajer și solicită strămutarea în altă parte. În răspunsul primăriei Colonița, se menționează că remorca de colectare a gunoiului se află pe teren de uz comun, care este folosit în direcția dată de peste 30 ani.

Pare cel puțin absurdă această informație oficială oferită de primăria Colonița din moment ce la finele anului 2008, însăși primăria Colonița a vândut terenul dat. Prin Decizia nr. 1/14 din 11.02.2009, Consiliul Sătesc Colonița a acceptat procesul verbal de vânzare-cumpărare a terenului pentru construcții cu suprafața de 0,0278 ha de pe strada 31 August, cod cadastral 01491090286, contra sumei de 55 000 lei. Pentru acea decizie a votat personal actualul primar, care la acea vreme era consilier local, precum și alți cinci aleși ai poporului care și la moment sunt consilieri locali.

Proprietar al terenului începând în anul 2009 a devenit Luchian Nicolae, care nu s-a expus public dacă acordă sau nu permisiunea de a folosi în continuare terenul ca loc pentru colectarea gunoiului.