Agentul economic cu care primăria Colonița a încheiat contract de administrare a serviciilor publice de salubrizare a satului (Decizia nr. 5/1 din 14 august 2012), și anume AVE Moldova, pare să se retragă din zona de centru a Moldovei.

Ultima notificare privind sistarea prestării serviciilor de salubritate în comuna Budești a fost făcută publică de pagina web a primăriei Budești – www.budesti.md. Printre motivele care au determinat agentul economic să plece au fost:
– lipsa unui depozit autorizat pentru evacuarea deșeurilor în raza de cel mult 40 de km de la com. Budești,
– restanțe mari la plata serviciilor acordate,
– . . .

În aceeași ordine de idei, în toamna curentă, AVE-Ungheni a solicitat rezilierea contractului cu autoritățile din Durlești pe motiv că doar 40% din durleștenii achită pentru serviciile de salubrizare. Iar în primăvara curentă, AVE Ungheni SRL și-a sistat activitatea în Strășeni, vărsând gunoiul din tomberoane chiar în mijlocul străzii.

Speranța cea mare a primăriei Colonița de a scăpa de problema salubrizării pare a se transforma în bumerang, iar consecințele urmează a fi suportate în întregime de către colonițeni. Tendința de retragere a agentului economic din zona de centru a Moldovei cel mai probabil va duce și la rezilierea contractului cu primăria Colonița. Astfel că gunoiștea din sat riscă să rămână în continuare neamenajată, iar gunoiul să fie aruncat pe unde apucă. Și controalele celor de la Centrul de Medicină Publică se vor înteți în primăvara . . .

S-a dorit dintr-o singură mișcare de a scăpa de problemă, dar se pare că au ieșit la iveală altele, mult mai grave, cum ar fi lipsa capacității Administrației Publice Locale de a comunica cu locuitorii și tendința de a trata probleme superficial și de a le pune pe umerii altora.

P.S. Vede-ți mai jos motivele AVE Ungheni de a rezilia contractul cu com. Budești.