Informatii concrete pentru toti Colonitenii.

In anul 2016 satul Colonita a bineficiat de 1.000.000 lei de la Ministerul Mediului din suma integrala de peste 4.000.000 lei din proiectul “Colonita viitor curat”. Mai jos sunt prezentate secvente din proiect.

Pe 3 octombrie 2016 a avut loc sedinta consiliului unde prin votul consilierilor sau atestat la venituri si cheltuieli acest 1.000.000 lei. Cu citeva zile inainte a avut loc sedinta comisiei “buget si finante” la care d-na Primar na-a pus la curent ca va procura din acesti bani autogreider, nu tomberoane nu autospeciala si nici platforme pentru colectare, asa cum prevede lista cu “justificatea cheltuielilor”. Discutiile au fost aprinse si urmate de argumente ce nu justifica optiunea primarului.

Sa facut un sondaj de opinie din partea unor consilieri pe o retea de socializate, ca sa vedem cum si pentru ce utilaj cheltuim banii ca sa avem cu totii benificii pentru serviciul de salubrizare. Orice primar e obligat sa faca consultari publice. Colonitenii au optat pentru autospeciala si tractor cu lama, dar nicidecum pentru greider cu toate ca el era pe pozitia 3, predecesor fiind autospeciala (conform listei), plus la toate la pret de 1.400.000lei. Dar nu a fost sa fie. Primarul a ignorat opinia satenilor si a procurat acest greider chinezesc prin achizitii publice la pret de 1.700.000lei acumilind o datorie de 560.000 lei + 150.000 contributia (achitata).

Citind acest proiect la partea motivationala am observat ca d-na Zaporojan A. a mentionat ca avem o gunoiste amenajata satisfacator si ca mai este autorizata din 2014, ca mai apoi in sedinta din 24 noiembrie 2017 doamna neaga de autorizatia gunoistei sau zicind ca are doar 80%din procedura de autorizare.

Atunci unde si cine din noi ascunde minciuna?

Ma mira mult faptul ca Primarul de unul singur hotataste sume mari ce vin in buget si tot ea singura neghidata de “nimeni” ii cheltuie in “benificiul satenilor”. Ma intreb la ce bun mai sunt consilieri doar pentru a ridica minuta si a vota? De ce pina-n prezent pe saitul official al Primariei nu plasate documente, facturi, contracte transferuri ca mai apoi sa nu ajungem la faza cine e mincinosul!

Aplaudabil e faptul ca in conditii tensionate primarul cauta salvarea in hirtoaje uitate si ascunse de ochii lumii. Oare asa se cerseste increderea d-na Primar pentru urmatorul mandat???????

P.S.
Vreau sa aduc la cunostinta unele detalii ca in data de 22 noiembrie 2016 a avut loc licitatia, contractul a fost semnat abia in 14 decembrie 2016 adica loc pentru dezbateri publice ere suficient, dar intentionat sau ba nu sa dorit, ca mai apoi cu mare fast in luna martie sa ne facem gospodari cu-n autogreider de 1.710.000 lei (mai scump cu 200.000 lei) adica defacto pretul real era de 74.200 dolari (cca 1.503.800 lei).

E o mare iscusinta sau o mare prostie cind ai la gestiune 1.000.000 lei si cheltui 1.710.000 lei (insotit de scrisori de garantie) ca mai apoi din vinderea de terenuri sa achiti datorii facute intentionat.