De multe ori stau si meditez asupre cuvintelor „banul schimba omul”. Anume el si puterea lui miraculoasa, dupa mine, a inradacinat dezastrul care se intimpla la momentul actual in localitatea suburbana Colonita. Minciuna, lacomia si setea de putere pe unii din functionarii publici ce stau la cirma satului, „banul” le-ea intunecat mintele.
Drept argument este ca in dimineata zilei de 17 decembrie un grup de consilieri au facut un control inopinat la gradinita nou deschisa nr. 144, in luna iulie anul 2018 .Este un obiect recent renovat si dat in exploatare, (costurile lucrarilor a depasesc suma de 18 milioane lei).
La locul cu pricina lucrarile merg in toi, chiar sunt angajati si muncitori, firma Comod Construct S.R.L. (straniu cind si unde sa petrecut licitatia)? Acest lucru nici consilierii nu-l cunosc.

Subsolul cladirii care este intr-un dezastru nemaipomenit cu umeditate si miros de mucegai, intens se sapa si se evacuiaza surplusul de pamant, argumentul fiind ca primarul vrea sa faca sala sportiva pentru micuti,cu acest motiv in bugetul anului 2019 sau mai alocat inca 68,9 mii lei, apare intrebari…
1. Cum e posibil sala de sport in subsol fara aerisire si lumina naturala?(centrul de sanatate publica a dat acceptul??)
2. Cum si cind se vor usca peretii tencuiti si podeaua turnata? pe timp de iarna la temperaturi scazute.
3. De ce proiectul de renovare a gradinitei nu a prevazut din start si o sala de sport?? De ce lucrarile nu sau pornit de la subsol dar de la acoperis si fasada?? Ce este inclus in caietul de sarcini ?? De ce nu este facut public, mai mult ca atit era cazul sa fie supus dezbaterilor publice asa cum prevede legislatia in vigoare!!
Dupa mine raspunsul este evident de clar se „curata bugetul” la sfirsit de an, ca să intram in noul an cu „hambarul” curat asa cum se face la bunii „gospodari”.
Asemenea lucrari „calitative” am avut si la renovare ripei pe perimetrul gospodariilor Vasiliu N. si Pancenco care au costat 1,6 milioane lei. Asemenea gradinitei, la sfirsit de an 2017 sa turnat beton la temperaturi scazute de -5:-6 grade incalzite pe timp de noapte cu becuri si polietilena… Locuitorii din preajma sau indignat de lucrarile necalitative ca raspuns au primit de la primar ca cica este o „tehnologie noua” in domeniul constructiei.
Acum culegem roade totul se distruge se macina, lucrari nefinisate si de izbeliste, fiindca lipseste transparenta, schitele de proiect, caietele de sarcini si dezbaterile publice cu cetatenii!!! Și acest lucru se face intentionat fiindca cu cit mai putina informatie cu atit mai usor se spala banul public.