Stimați combatanți și veterani ai razboiului din Transnistria, Afganistan, Cernobil … felicitării cu ocazia zilei Biruinței și zilei Europei. Dumneavoastră ați adus pacea, liniștea, bunăstarea în casele noastre de care ne bucurăm astazi.

Consilierii din cadrul Consiliului Sătesc Colonița, prin comisia „Tineret, cultură și sport”, vă aduc sincere felicitări, vă exprimă respectul profund.

Stimate activiste a echipei primarului, care tot vă bateți cu pumnul în piept în apararea edilului localitatii, stimată presedintă și secretară a comisiei „Buget și finante” din cadrul consiliului, vă rugăm mult să ne prezentați celor din localitate un deviz de cheltueli pentru sarbatoarea de azi prim plasare pe pagina web oficială.

In ziua de 8 mai 2018, presedintele comisiei „Tineret, cultură și sport”, Tatiana Foiu si un membru al acestei comisii Caraman Veronica au mers la contabila șefă Glijin Olga, cu scopul de a se documenta privind suma alocată pentru aceasta manifestare. Aici incep surprizele: i-am adresat intrebarea respetivă d-nei contabile care este devizul de cheltueli? Să ne prezinte careva acte sau facturi și cum sau valorificat banii ??? Raspunsul a fost succint: … eu nu știu cîți bani s-au cheltuit în afara de 8 700 lei (26 combatanți + 3 vaduve careu au primit cite 300 lei). Am întrebat-o și de masa festivă, pomenită anterior de primar, și localul petrecerii? Din păcate răspunsul a la fel de sec ca răspunsul anterior.
Vreau să vă aduc la cunoștință că după ședința din 19 aprilie 2018, președintele și membrii comisiei „Tineret, cultură și sport” au cerut „sfat” de la primar cum să organizăm sărbătoarea de 9 mai, căci comisia e direct responsabilă de asemenea manifestații, dar din pacate primarul iarăși a intrat în rol de „zînă” antrenîndu-și, fantezia de una singură mai ales la executarea bugetului. Este o practică de ani buni, unde d-na se antrenează nestingherit și nesilită de nimeni în valorificarea banilor din buget după bunul ei plac. Citez „eu sunt deprinsă să lucrez de una singură”.

Atunci la ce bun mai sunt comisii și mă întreb cum se întocmesc procesele verbale? Cind au loc comisiile? Este vădit că se face totul la lumina lumînării la mez de noapte …

Intenționat sau nu, se îneaca transparența în APL Colonița, tot vociferînduse că nu sunt bani.

Ba da, bani sunt și cred că veteranii noștrii care din an în an se răresc merită mult mai mult decît 300 lei.