Primăria Colonița condusă de primarul Zaporojan Angela pare să fie pierdută în timp. O scrisoare „expediată” de primar în data de 25 mai 2016 a ajuns la destinatarul tot din satul Colonița tocmai în cinci luni, pe 27 octombrie 2016! Nu este deloc clar de ce a fost nevoie de tocmai cinci luni pentru ca scrisoarea să străbată așa o distanță scurtă.

Este o mare provocare explicarea acestui fenomen. Presupunem două situații, care dintre ele este cea reală rămîne la discreția cititorului.

  1. Data „expedierii” indicată pe scrisoare este de 25.05.2016. Dacă scrisoarea a fost trimisă la oficiul poștal în cîteva zile, apoi Poșta Moldovei poartă vina pentru tărăgănarea ajungerii la desinatar cu întîrziere de 5 luni.
  2. Din discuțiile cu funcționarii oficiului poștal Colonița, respectivii ne-au dat asigurări că toate corespondența este expediată în aceiași zi la destinatar. Nu au fost cazuri de reținere nici cîteva zile a corespondenței, nemaivorbind de cîteva luni. În această situație, consluzia este că de facto, scrisoarea a fost adusă la oficiul poștal în jurul datei de 27.10.2016, iar timp de 5 luni primăria a încălcat articolul 16 din LEGEA Nr. 982 din 11.05.2000 privind accesul la informație.

Menționăm că în cererea respectivă am solicitat accesul cu posibilitate reslizare fotocopii la actele administrative ale primăriei (dispozițiile primarului) și consiliului sătesc (deciziile consiliului) pentru perioada decembrie 2015-august 2016.

Primăria ascunde, noi facem publice: Deciziile Consiliului Sătesc Colonița adoptate în ultimul an, 5 decembrie 2016

În istorie au mai fost cazuri similare cînd o Felicitare de Crăciun, a ajuns la destinație după… 50 de ani.

scrisoare_pierduta1