gheretaPrimăria Colonița, în persoana juristului Braghiș Vasile, va propune spre aprobare Consiliului Sătesc Colonița un proiect de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului de funcționare și planul de încadrare al gheretelor pe teritoriul satului Colonița”. Regulamentul dat conține două prevederi foarte interesante din punct de vere economic, și anume: plata anuală pentru 1 metru pătrat de gheretă și teren aferent reprezintă 5 lei, iar ca teren aferent vor fi alocați până la 3 ari. Regulamentul mai prevede că obținerea autorizației de amplasare a gheretei se va face după 15 zile de la depunerea cererii.

Un calcul simplu arată că doar cu 210 de lei pe an ((12 mp gheretă + 30 mp teren aferent) x 5 lei/mp/an) unii „norocoși” se vor alege cu gheretă și 3 ari de teren pe marginea traseului Colonița-Tohatin sau Tohatin-Chișinău.

Bugetul local va beneficia anual de pe urma eliberării autorizațiilor pentru cele 10 gherete planificate pe traseul Colonița-Tohatin și 10 pe traseul Tohatin-Chișinău tocmai de 4 2oo lei.

Nimic straniu dacă peste câteva luni vor apărea anunțuri de vânzare/dare în arendă a gheretelor din Colonița. Ca și în cazul rutelor de microbuz oferite „la cerere” și „gratuit” de către primăria municipiului Chișinău, care acum se vând cu mii și zeci de mii de euro.

Regulamentului de funcționare și planul de încadrare al gheretelor pe teritoriul satului Colonița urmează a fi aprobat în ședința Consiliului Sătesc Colonița planificată pentru 23 mai 2014.

reg_gherete