Da, sunt pentru transparență, pentru consultări. … Cum se poate de folosit (banii – n.r.) ca să-i împaci pe toți. . . . Suntem pentru transparență, dar atunci cînd ea este . . . În genere, care este scopul atunci cînd se informează un om, ca cineva mai departe să se bucure, sau să aibă niște facilități, sau să meargă lucruri bune. Dar cînd stîrnești zîzanie în sat, faci consultări publice și împarți 400 mii, credeți-mă nu o să se salute om cu om, atunci cînd este nevoie de făcut” – aceste lucruri au fost declarate de către primarul satului Colonița, Zaporojan Angela.

În replică, președintele Asociației Presei Independente, Petru Macovei a declarat că „ . . . Tocmai că Consultările Publice pot soluționa problema ca să existe mai puține nemulțumiri. Împreună cu comunitatea decidem. Ori avem puțini bani, hai să facem priorități. Prioritar este drumul x, y sau drumul z. . .

Masa rotundă cu tema „Transparența procesului bugetar și a utilizării mijloacelor publice destinate infrastructurii rutiere” a fost organizată de Asociația Presei Independente. Evenimentul a avut loc în data de 22 septembrie 2017 și este parte a proiectului ”Evaluarea transparenței procesului bugetar și a utilizării mijloacelor publice destinate infrastructurii rutiere prin monitorizare și investigații jurnalistice”, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea Ambasadei Finlandei la București.

Vezi intervenția Angelei Zaporojan (video minutul 42:10):