Nu era lumină”, astfel a răspuns Zaporojan Angela, primarul satului Colonița la întrebarea de ce nu a plasat informații despre ultima licitație de dare în adendă a unui teren. Întrebatrea a fost adresată de către Valeriu Ciorbă, reprezentantul colonita.eu, în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 11 august 2017.

Un pic mai tîrziu întrebarea către primar a fost repetată: „De ce ultima licitație nu ați pus-o pe site?”. Răspunsul primarului a fost: „NU AM VRUT” și a zîmbit ironic (detalii la minutul 2:58:27 din VIDEO).

Licitația pentru obținerea dreptului de arendă a terenului agricol din extravilan, suprafața de 0,0852 ha, numărul cadastral 0149102531, s.Colonița, mun. Chișinău,  a fost desfășurată în data de 1 august 2017. Nici o informație despre desfășurarea licitației date, precum și despre rezultatele ei nu au fost plasate pe pagina web oficială a primăriai Colonița.

Dreptul de arendă a terenului respectiv a fost adjudecat de către Procop Ruslan, feciorul consilierului local Procop Eugenia, care a candidat pe listele PLDM.

Necătînd la toate acestea, consilierii locali au votat Decizia care aprobă Procesului-verbal privind rezultatele licitației publice din 01.08.2017 pentru obținerea dreptului de arendă a terenului proprietate a APL și împuternicește primarul să încheie contractul de arendă al terenului nominalizat în conformitate cu legislația în vigoare.

Transparența APL Colonița – doar la dorința Primarului !?, 27 octombrie 2014

Detalii la minutele 2:56:30 și 2:58:27 din VIDEO de mai jos: