În lista priorităților de investiții capitale pentru 2013 a primăriei Colonița se află reparația  Centrului de Creație și Agrement din centrul satului. Proiectul este realizat deja de  mai bine de un an, iar costurile estimative ale expertizei se ridică la 2 milioane 700 mii lei. Însă în prima lectură a Consiliului Municipal Chișinău a fost acceptată suma de 2071880 lei, cu 628 120 lei mai puțin. Urmează să se discute și în a doua lectură, ulterior se va lua decizia finală, privitor la suma alocată din bugetul municipal pentru aceasta renovare.

Mai jos vedeți schița proiectului, vor fi operate anumite modificări, dar în linii generale așa ar arăta Casa de Cultură după renovare.

no images were found

 Sursa: Prioritățile de investiții capitale pentru 2013, nr. 02/1-24-405 din 03.10.2012

By Vica

One thought on “Renovarea Casei de Cultură planificată pentru 2013”
  1. Nu vreau sa invinuiesc pe nimeni, dar in sistemul nostru putred moldovenesc se practica in astfel de renovari asa numitele “otkaturi”. Tenderele pentru renovarea constructiilor se organizeaza cu devieri de la norma legala, astfel incit sa cistige, nu cel mai bun ofertant, in ceia ce tine de calitate-pret, dar cel ce ofera “otkat” de la suma contractata. Luind in consideratie ca este vorba de 2700000 lei, acest “otkat” poate forma o suma destul de grasa in comparatie cu salariul contabilului-sef de exemplu. Dar noi speram ca nu vom lua exemple de la sisteme putrede, dar vom face tot posibilul ca banul public sa ajunga direct la destinatie. Am convingerea ca sunt oameni in satul acesta care vor sa faca lucruri bune. Initiativa oricum e binevenita si chiar e de apreciat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *