O nouă încercare de a conecta sectorul de 306 case la apeduct a eșuat. De această dată, pentru că multe dintre țevi și furtunuri nu au fost izolate, iar din cauza temperaturilor scăzute, sistemul ar fi putut ceda, după cum informează primarul satului Colonița, Angela Zaporojan.

“Rugăm insistent toți deținătorii de loturi din acest sector, chiar și cei care nu locuiesc la moment aici, să izoleze țevile și furtunurile de apă, pentru a putea conecta gospodăriile la apeduct. Sunt mulți oameni care locuiesc deja în sector și au nevoie de apă cât mai curând.”

Aceasta a mai menționat că ultimul termen de lichidare a problemelor este miercuri, 26 decembrie 2012, când vor veni, din nou, la fața locului echipa de la Apă-Canal. În caz că nu se va reuși conectare nici miercuri, încercarea se va relua după revelion.

Amintim că proiectul este realizat cu susținerea financiară a Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Costul total al proiectului „Construcția unei porțiuni de apeduct în sectorul nou al satului (306 case)” este de cca 946 mii, 85% fiind donați de FISM, iar 15% fiind contribuția comunității. De la locuitorii sectorului dat, Agenția de Implementare a proiectului a colectat câte 2 000 lei de la fiecare gospodărie.