Primăria satului Colonița roagă cetățenii din sectorul de 306 case, care încă nu au instalat robinete la apeduct, să facă acest lucru până marți, 18 decembrie 2012.

“Dacă se vor lichida toate problemele, miercuri vor veni reprezentanții Apă-Canal, pentru a încerca, din nou, să conectăm sectorul respectiv la apeduct” menționează primarul satului Colonița, Angela Zaporojan.

Conectarea la apeduct a fost anunțată pentru data de 12 decembrie 2012, dar din cauza unor defecțiuni, apa a fost sistată la scurt timp după conectare. Primarul satului Colonița, susține că problema a apărut din cauza a “4-5  consumatori, care nu au instalat robinetele necesare”.

Localnicii sunt, însă, de altă părere și spun că de vină ar fi calitatea lucrărilor. Un sătean spune că s-au făcut verificări demult și că toți cetățenii au instalat robinetele necesare.

Menționăm că lucrările tehnice la apeductul au fost inițiate la 10 mai 2012 și urma să fie dat în exploatare după 2 luni, la 10 iulie curent. Acesta nu a fost finalizat nici după mai bine de jumătate de an.

Amintim că proiectul este realizat cu susținerea financiară a Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Costul total al proiectului „Construcția unei porțiuni de apeduct în sectorul nou al satului (306 case)” este de cca 946 mii, 85% fiind donați de FISM, iar 15% fiind contribuția comunității. De la locuitorii sectorului dat, Agenția de Implementare a proiectului a colectat câte 2 000 lei de la fiecare gospodărie.