Primăria Chișinău amână din nou implementarea modificărilor propuse în rețeaua de transport municipal. Primarul Dorin Chirtoacă a anunțat că rutele de microbuz (inclusiv 117) vor fi scurtate sau anulate, conform noii strategii de dezvoltare a transportului public în municipiul Chișinău, începând cu 1 octombrie 2014, și nu începând de astăzi, 15 septembrie, cum s-a anunțat anterior, relatează UNIMEDIA.

Edilul-șef al Capitalei a precizat că decizia de amânare a termenului de implementare a modificărilor este condiționată de lipsa numărului necesar de transport de capacitate mare, troleibuze și autobuze.

Chirtoacă a precizat că deocamdată doar la capitolul transport electric lucrurile s-a mișcat înainte, ceea ce constituie 30% din problemă. „Problemele în transportul public deocamdată au fost rezolvate în proporție de 30%. Au fost puse pe linie încâ 50 de troleibuze. Încă nu s-a reușit să fie puse adăugător încă 50 de autobuze și încă nu s-a reușit să fie modificate până la capăt rutele de microbuz”, a precizat primarul.

În context, s-a anunțat că rutele de microbuz vor circula conform noilor itinerare stabilite începând din 1 octombrie. Nu vrem să fie șoc, vrem să facem asta treptat. Poate chiar din 4 octombrie, de Hramul Orașului”, a adăugat Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, că numărul microbuzelor va fi redus, deoarece vor fi mai scurte itinerarele și unele rute vor fi lichidate.

Sursa: www.unimedia.md

microbuz