ghereteSunt propuse două fâșii de teren pentru amplasarea gheretelor comerciale. Am făcut un plan de amplasare. Primul teren, De la Hanul lui Vasile,  pe partea dreaptă, spre Tohatin, pe fâșia de 15 metri lățime (fâșia de protecție a drumului) și o lungime de 400 metri. Provizoriu au fost fost amplasate 10 gherete. Al doilea teren, pe strada Tohatin, între liceu și stația terminus, de partea „cireșilor”. Lățimea terenului este de 10 metri lățime, iar lungimea e de 200 metri. La fel vre-o 10 gherete, cu suprafața maximă de 12 metri pătrați” – a raportat arhitectul primăriei Colonița – Veșliu V.

Cu toate că a propus includerea chestiunii date în ordinea de zi, primarul satului Zaporojan Angela „nu a știut” de ce a apărut necesitatea dată, întrebând raportorul dacă există solicitări. „Solicitări sunt”, dar nu a fost dat nici un nume al persoanelor interesate.

Propunerea dată a fost aprobată prin Decizia nr. 11 a ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 12 decembrie 2013.

Cel puțin stranie pare decizia Administrației Publice din Colonița de a porni astfel de acțiuni în timp ce primăria municipiului Chișinău, din anul 2009 a interzis eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru gherete noi.

Aproape un în urmă, primăria Colonița, inițiat „aranjarea” stației terminus amplasată pe strada Tohatin prin vinderea terenului din spatele stației la un preț redus.

Primăria Colonița “aranjează” stația de transport public (vinde terenul alăturat la preț redus), 22 februarie 2013

Video la temă (0:32:00):

[youtube]lUJGAoSR7G0[/youtube]