La 31 mai 2012 a sunat, a câta oară, clopoțelul pentru a anunța sfârșitul a încă unui an de studii. La Liceul teoretic „Gheorghe Ghimpu”, în această zi, s-a organizat, tradițional, un careu festiv.

Elevii, îmbrăcați la patru ace, cu flori și baloane în mâini și-au luat rămas bun de la școală – unii doar pentru vară, alții pentru totdeauna. În centrul atenției au fost absolvenții clasei a 12, care părăsesc în acest an rândurile liceenilor și urmează să-și aleagă un alt drum. Absolvenții au cântat, au dansat și au mulțumit profesorilor pentru toți acești ani în care le-au fost alături. Elevii clasei întâi, care merg în acest an pentru prima dată în vacanța mare, au pregătit câteva surprize absolvenților, ei le-au spus versuri, au dansat și le-au dăruit flori și „baloane cu previziuni”.

Ca în fiecare an, cei mai buni elevi au fost „remunerați” cu diplome de merit. „Deși la început de an școlar, prin decizia Consiliului profesoral, s-a majorat media elevilor claselor primare și gimnaziale de la 8,5 la 9, numărul celor care vor primi diplome nu s-a micșorat. În acest an avem 127 de elevi care vor primi diplome” a afirmat directoarea școlii, Nadejda Martinici.

Pe lângă elevi, profesori și părinți, la eveniment a fost prezent și liderul PL Mihai Ghimpu, originar din satul Colonița, precum și primarul satului, Angela Zaporojan. Aceștia au venit cu felicitări și urări de bine pentru toți elevii liceului. Mihai Ghimpu a adus cu sine și o donație de cărți precum și 10 calculatoare noi, loturi donate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care a încheiat un acord de parteneriat cu Primăria Chișinău.

Menționăm că în Liceul ,,Gheorghe Ghimpu” din Colonița învață 437 de elevi. În acest an, 17 elevi au absolvit instituția.

Urmăriți un material video mai jos sau înregistrarea integrală a evenimentului pe www.liceu.colonita.md

 

[youtube]5B7hZT7b1hc[/youtube]

 

Alte SURSE:

ARENA

PUBLIKA

PRIME