Tuturor le plac sărbătorile, dar cel mai mult le adora copiii. Și, spre bucuria micuților ce frecventează grădinița din sat “Izvoraș”, lor li se organizează și matinee tematice. La o astfel de festivitate dedicata superbului anotimp – Toamna, organizată în grupa mică “Buburuza” cu titlul de “Toamna în Colonița” am avut enorma placere să asist.

Acesta a fost o primă experiență de acest gen pentru “buburuze“, petrecuta în data de 03 noiembrie 2011, lucru resimțit în emoțiile copiilor, dar și a părinților si educatorilor. Cu toții s-au pregătit pentru acest eveniment, importanța căruia nu putea fi ignorată. Copiii împreună cu părinții, au învățat de zor poezii, iar cântecele și dansurile împreună cu educatorii la grădiniță.

Sala festivă, desigur că, a fost pregătită pentru primirea sărbătorii toamnei în stil corespunzător. De către educatori și părinți a fost decorată cu toate darurile anotimpului: fructe, legume și nelipsitele în acest caz frunze de culoarea aurului. Aceasta a scos în evidenta și mai mult caracterul solemn al festivității pentru copii.

După o scurtă întroducere (adaptare la cadrul nou), copiii, multi dintre care încă nu au împlinit nici 3 anișori, au pornit spectacolul. Pentru a omagia toamna, ei au recitat poezii, au cantat cântece, au participat la concursuri și au dansat. Cu mici excepții, datorate emoțiilor enorme, ei au făcut față publicului exigent, culegând aplauze furtunoase si zâmbete.

Acest frumos eveniment n-ar fi fost posibil fără devotamentul educatorilor Ecaterina Deliu, Olga Barcaru si Tatiana Andrei, care au reușit sa organizeze și coordoneze toată energia debordantă a micilor “buburuze“.

[youtube]lS3woyxR7uA[/youtube]