Scris de Maria

Începe un nou an școlar, coridoarele miros a vopsea proaspătă, caietele așteptă scrise și cărțile răsfoite de noii elevi, cum va fi anul școlar 2011-2012 ? Asta rămîne de văzut, dar știm că anul 2010-2011 a fost unul bogat pentru învățăceii de la liceul “Gheorgeh Ghimpu” care au adus acasă 21 locuri premiante.

Olimpiade școlareConcursuri municipale
Limba română–Scurtu Adela –locul IIMatematică

Iliușin A.-locul III

Purcel O-mențiune

Zaporojan I-mențiune

Pelivan A-mențiune

Ursu O-mențiune

Sorchicean A-mențiune

Fizică

Iliușin A-locul II

Cucu P- locul III

Cojocaru V-locul III

Veste E.-mențiune

Limba străină

Graur M.-mențiune

Chimia/Biologia

Cojocaru V-locul III

Iliușin A.-locul II

Geografia

Cojocaru V-locul III

Arta plastică

Crudu A-mențiune

“Frumoase sunt florile în mîinile tale”-participare“Să trăiți să înfloriți”-locul I ( sector )

“La fîntîna dorului”- locul II

Recital de poezie “Valeriu Cupcea”:

Purcel O- locul II

Zaporojan I-locul III

“Trăiește-ți clipa”-mențiune

Concursul de dansuri-locul II ( dansuri populare )

Am discutat cu doi din olimicii Coloniței cu Cojocaru Victor și Iliușîn Sandu, care au luat cele mai multe locuri premiante în acest an.

Cojocaru VictorIliușîn Sandu
– locul III, fizica (profesori Zaporojan A. și Sprîncean I.);
– locul III, geografia (profesor Iurcu A.) ;
– locul VI, matematica (profesor Saranciuc A.);
– locul VII, limba română (profesor Soltan X.);
– locul XI, istoria (profesor Sîrghi E.).

– locul II, chimie (profesor Graur E.);
– locul III, matematica (profesor
Spîncean I.);
– locul II
, fizica (profesor Sprîncean I.).

Pentru pregatirile de olimpiadă, Victor a renunțat la vacanța de iarnă, fotbal și plimbările cu prietenii. În timpul olimpiadelor Victor nu a avut emoții deoarece a mai participat și are experiență. Sfaturile lui pentru cei ce vor să-și încerce puterile la astfel de concursuri sunt următoarele: lăsa-ți emoțiile la o parte, fiți calmi și concentrați, ascultați de sfaturile profesorilor deoarece la olimpiade se întîlnesc cei mai buni dintre cei mai buni și în final cel mai sîrguincios obține toți laurii.

După spusele sale , Victor a fost încurajat mult de famile, apropiați și prieteni, care au crezut în el și capacitățile sale. El e pasionat de fotbal însă visul lui cel mai mare e de a deveni un om de afacere de succes și a-și deschide o firmă internațională de asigurări.

Motto-ul lui Victor este ” Crede în sine și nu vei regreta” prin asta înțelegem că este o persoană optimistă și care numaidecît are ceva de spus. În drumul spre succes îi urăm numai prieteni adevărați și parteneri de încredere ca peste o perioada de timp să auzim numai de bine despre Victor Cojocaru .

Mult l-a ajutat pe Sandu mesajele de încurajare din partea familiei, colegilor și prietenilor care l-au făcut să fie mai sigur pe sine, dar totuși a avut mari emoții și a izbutit să le depășească cu ajutorul exercițiilor pe care le efectua corect și astfel a devenit mai optimist. În timpul pregătirilor pentru olimpiadă Sandu a lăsat îndrăgitul său fotbal la o parte pentru a se putea concentra mai bine. În urma olimpiadelor a a rămas cu amintiri plăcute și o bună experiență cum să-și depășească emoțiile.

În timpul liber Sandu face fotbal și e pasionat de calculator. Visează să susțină bacul pe nota 10, să-și facă studiile în viitor în România și să devină un renumit businessman. Credo-ul cu care trece prin viață și care l-a ajutat bine înțeles și la olimpiade este ” Niciodată nu da înapoi “.