Îmbrățișări și flori, colegi și profesori, zâmbete și glume, amintiri și voie bună – toate adunate într-un buchet de dor – de anii de școală, de foștii colegi de bancă și de bunii învățători.

Devenită deja o tradiție, întâlnirea cu absolvenții a adunat și în acest an, în prima sâmbătă din luna februarie, foști elevi ai școlii din localitate. Absolvenți care și-au luat zborul din școala din Colonița acum 10, 15, 20, 25 și chiar 50 de ani s-au adunat la 5 februarie în Sala de festivități a liceului „Gh. Ghimpu”.

Festivitatea a început cu aduceri aminte ale profesorilor, invitați pe scenă pentru a vorbi despre experiența lor, despre elevii pe care i-au educat și despre schimbările care au avut loc pe parcursul vremii. Au fost prezenți atât profesori care activează în prezent în liceu, cât și „veterani” ai acestei instituții – Motânga Ana, Mutoi Mihail, Ursu Iulia, Oleinic Larisa ș.a. Toți au avut ce povesti – amintiri frumoase, vorbe sincere, de suflet, nici un regret și doar urări de bine. Sala, plină ochi cu foști absolvenți, a aplaudat, a râs și chiar s-a ridicat în picioare în fața unor profesori, ca Motînga Ana. D-ei a fost îndrumătoarea generației care a absolvit școala 50 de ani în urmă și care deși a afirmat că a fost „cam severă”, are tot respectul din partea foștilor elevi și nu numai.

După partea oficială, au început „lecțiile”, în „orar” fiind stabilite ore de fizică, matematică, educație fizică și muzică. Absolvenții au trebuit să-și aducă aminte de teme precum inerția, stările de agregare, elemente din geometrie, improvizație și multe altele, toate combinate cu umor și dispoziție bună. Unii profesori au dat note de 9 și 10, alții de 2 și 3. „Mai bine nu veneam la lecții” glumește cineva, iar la educația fizică – „Dom’ profesor, dar eu sunt eliberată, am certificat”.

Elevii care învață acum în liceu le-au pregătit absolvenților mai multe surprize – Mădălina Scurtu a cântat mai multe melodii din repertoriul ei, clasa a 12-a a pregătit o scenetă combinată cu dansuri țigănești, iar clasa a 10-a i-a „dus” pe absolvenți tocmai în Africa, cu o scenetă plină de umor.

După partea festivă, absolvenții au plecat în grupuri prin clase, pentru a depăna amintiri la un pahar de voie bună, plăcinte calde și frigărui, copt chiar în curtea școlii.

no images were found