În data de 23 februarie 2011, a fost expediat raspunsul oficial la adresarea unui grup de părinți ai copiilor din Gradinița nr 24.

În scrisoare se menționează:
În scopul examinării imparțiale a situației s-au efectuat următoarele acțiuni:
– ieșire la fața locului;
– discuții cu administrația unității preșcolare și colaboratorii;
– controlul operativ al blocului alimentar;
– discuții cu părinții în cadrul ședințelor organizate;
– discuții cu colaboratorii Primăriei locale.
S-au constatat următoarele:
Instituția de învățămînt preșcolar nr. 24, conform proiectului, este predestinată pentru 6 grupe cu o capacitate de 140 locuri, la moment activează 6 grupe cu 150 de copii înscriși pe liste.

S-a constatat, că copiii pe luna decembrie au primit carne de vită de 2 ori, carne de găină din care s-au pregătit pîrjoale, perișoare, orez cu carne etc. La fel au primit produse lactate: lapte, unt, chefir, cașcaval, brînză. În asortiment nu au lipsit oule, legumele.
Pe parcursul anului 2010 copiii au primit 309 litri de suc de morcov, măr, prune, măr-poamă, roșii, de asemenea au primit 462 kg de fructe proaspete.

Numeroși părinți s-au arătat indignați de răspunsurile oferite de factorii de decizie încadrul ședințelor de discuții cu părinții. Indignarea părinților urmează a fi confirmate prin înscrieri video în cel mai scurt timp.

Textul integral al raspunsului oficial al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău (nr. 01-18/450 din 23.02.2011) poate fi vazut mai jos.

Amintim că un grup de părinți ai copiilor din grădinița nr. 24 din Colonița s-a adresat verbal către conducerea grădiniței la începutul lunii decembrie 2010. În data de 16 decembrie 2010, 4 părinți au fost la audiență la DGETS a primăriei Chișinău, după care a urmat o reacție imediată de citeva zile a administrației gradiniței. Reacția s-a manifestat prin îmbunătățirea meniului servit copiilor și prin identificarea părinților “buclucași”.

Menționăm cu regret că nu am primit răspuns la scrisoarea depusă la primăria Colonița în data de 26.01.2011, număr de înregistrare C-06/11, cu toate că termenul legal pentru expedierea răspunsului a expirat pe data de 26 februarie 2011.