La 30 noiembrie în Republica Moldova se vor desfășura alegerile parlamentare. În cursa electrorală sunt înscrise 22 de formațiuni politice și 4 candidați independenți. Pentru scrutin Comisia Electorală Centrală (CEC) va deschide aproximativ 100 de secții de votare peste hotare, cu 25 mai multe decât la alegerile din 2010.

Colonițenii sunt invitați să-și exprime dreptul de vot în acest an la una din cele două secții de votare. Secția de votare Nr.1/306 se va afla în incinta Liceului Teoretic “Gheorghe Ghimpu”, din strada Ion Creangă, cea de a doua secție de votare Nr. 1/305 se va alfa în incinta Casei de Cultură situată pe strada Ștefan cel Mare.
În Colonița sunt aproximativ 3097 de locuitori cu drept de vot, cetățenii  ce au domiciliul  pe străzile  Serghei Lazo, Fîntînilor, Decebal, Columna lui Traian… spre satul Tohatin, inclusiv colonițenii domiciliați pe strada Tohatin vor vota în secția de votare nr. 1/306 din incinta liceului, ceilalți colonițeni care au domiciliul începând cu strada Mihai Eminescu, Alexei Mateevici, Ștefan cel Mare spre satul Dolinoe  își vor exercita dreptul la vot în secția nr 1/305 din incinta Casei de cultură.
Aceste informații pot fi vizualizate AICI indicînd adresa și numărul casei unde domiciliați, de asemenea CEC recomandă verificarea informațiilor personale AICI .

CEC.md
CEC.md

Președintele CEC, a mai menționat că alegerile vor fi monitorizate de mai puțini observatori internaționali, față de anii precedenți. Peste 2000 de persoane vor monitoriza alegerile din partea organizației neguvernamentale Promo-Lex. Asociația este prima care s-a înregistrat în calitate de observator în cadrul scrutinului. Rețeaua de observatori pentru procesul de monitorizare a alegerilor include 41 de observatori pe termen lung, 32 de observatori pe termen mediu și aproximativ 2000 de observatori pe termen scurt. Cei aproximativ 2000 de observatori pe termen scurt vor activa în ziua alegerilor și vor acoperi toate secțiile de votare din RM.  Pentru alte informații utile despre alegerile parlamentare 2014 puteți accesa site-ul Comisiei Electorale Centrale.

Link-uri utile:

 http://www.cec.md/index.php?pag=page&id=1397&l=ro

http://www.cec.md/index.php?pag=page&id=1398&l=ro