Va fi sau nu va fi parcul Coloniței?

Idea frumoasă a parcului din vecinătatea primăriei pare să rămână doar efort. Totul a reînceput de la propunerea dlui. Mircea Brenici, prezentată consiliului sătesc în luna august 2010 de a permite amplasarea unui teren de joacă pentru copii în parcul de lângă Primărie. Consilierii au tot discutat, ca până la urmă să lase întrebarea deschisă, urmând să mai fie discutată, motivul principal invocat fiind lipsa resurselor financiare. Prin efortul subsemnatului, în vara anului 2011 a adus primăriei Colonița 150 mii lei pentru înverzirea parcului dat. Tot prin efortul parțial al subsemnatului, în vara anului trecut, a fost curățit iar parcul, după curățenia generală făcută în parc în primăvara aceluiași an. La finele anului 2011, în pământul tare și pietros au fost sădite o parte din plantele destinate înverzirii parcului. O zi buna de muncă a mea și a peste 10 voluntari, . . . instalații pentru udarea plantelor sădite, . . .

Primăvara cu temperaturi ridicate, ”mângâierile” paracopitatelor, sau indiferenta stăpânilor a contribuit la faptul ca plantele sădite să arate jalnic de tot în primăvara anului 2012. Și dacă toată Moldova zicea HAI, trei tineri din localitate au hotărât să zică și ei HAI PARCULUI! Astfel în ziua de 12 mai 2012, înarmați cu unelte și cu 2 instalații de irigare, cei trei tineri au turnat apa plantelor. S-au mai alăturat inițiativei de udare încă două eleve și o profesoară a liceului din localitate. Fără glumă, dar la irigare au fost folosite peste 10 tone de apă din fântânile din apropiere. Curent electric pentru instalațiile de irigare a fost oferit de un gospodar din vecinătatea parcului.

Unii consăteni (inclusiv consilieri locali) salutau tinerii de la volanul mașinii cu care treceau pe drumul alăturat, alți consăteni întrebau cu ironie ”V-ați trezit?” sau ”Ce așa târziu?”. Primarul a venit în ”inspecție” în parc să vadă ce se face. Probabil de preocupat ce era i-a scăpat să salute tinerii și sa-i întrebe măcar ce fac acolo.

Cred că s-a mai dat o șansă parcului de a fi. Ploile din ultimile săptămâni au sporit această șansă. Cine știe, poate măcar la hramul din acest am vom avea parte de bănci și Wi-Fi gratuit în parcul de lîngă primărie.

P.S. În aceiași zi angajații primăriei au amenajat terenul adiacent clădirii primăriei, angajații centrului medical au amenajat terenul adiacent clădirii centrului medical, iar profesorii și elevii au amenajat terenul adiacent liceului.