La 31 mai curent, în cadrul careului festiv organizat cu ocazia ultimei zile din acest an de studii, L.T. „Gheorghe Ghimpu” a primit o donație de 10 calculatoare și un lot de carte pentru copii.

Cu această donație a venit Mihai Ghimpu, lider PL și deputat în Parlament, din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care are încheiat un acord de parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău.

„Am știu că aveți multe diplome și m-am gândit ca nu cumva să vin cu mâna goală, de aceea v-am adus un mic dar din partea statului român – 10 calculatoare noi și un lot de carte pentru biblioteca liceului” a afirmat Mihai Ghimpu. El a mai declarat că este mândru de reușitele elevilor din localitatea sa de baștină și că se bucură că s-a schimbat viziunea anterioară și din proverbul „capul plecat sabia nu-l taie”, elevii și pedagogii l-au schimbat în îndemnul „să trăim cu capul sus”.

La rândul lor, elevii și părinții au apreciat gestul. ,,Copii noștri sunt acum mai mult cu gândul la vacanță, dar când se întorc la toamnă, la sigur aceste cadouri vor fi utile”, a spus unul din părinți, menționat de site-ul www.arena.md.

Directoarea liceului Nadejda Martinici a declarat: „Nu este prima dată când Mihai Ghimpu ajută liceul nostru și pot spune că este unul dintre puținii oameni care nu uită de satul său de baștină și știe să se „laude” cu localitatea sa natală ori de câte ori are ocazia”. Directoarea a mai spus că computerele vor fi distribuite după cum va decide Consiliului profesoral, menționând că e posibil ca unele calculatoare să fie instalate în cabinetul metodic, bibliotecă, cabinetele directorilor adjuncți, iar altele în sălile de clasă.

Urmăriți mesajul lui Mihai Ghimpu, dar și al directoarei liceului, Nadejda Martinici în materialul video ce urmează.

[youtube]4ECyodorcfs[/youtube]