În data de 1 septembrie 2013, comuna Bălțați, județul Iași (România) își sărbătorește Ziua Comunei, ajunsă la cea de-a VI-a ediție. Programul evenimentului conține vizite la instituțiile publice din localitate, expoziție de covoare populare și costume tradiționale realizate de gospodinele din Bălțați, precum și un recital al interpreților de muzică populară și al copiilor și tinerilor din localitate.

Echipa www.colonita.eu transmite sincere felicitări locuitorilor Comunei Bălțați și Asociației Tinerilor Comunei Bălțați (A.T.C.B.) cu ocazia Zilei Comunei.

Amintim că în data de 31 ianuarie 2012 a fost semnat acordul de înfrățire dintre satul Colonița și comuna Bălțați din județul Iași, România. Ceremonia de semnare a fost urmată de o vizită a primarului comunei Bălțați, dl. Vasile Aștefanei, în înstituțiile publice din satul Colonița. Ulterior, Consiliul Sătesc Colonița, prin decizia nr. 1/2 din 29 februarie 2012, a aprobat Acordul de înfrățire între satul Colonița (Moldova ) și comuna Balțați, județul Iași (Romania).

Vizita primarului localității înfrățite – comuna Bălțați, județul Iași, România, 3 februarie 2012

ziua Baltati ziua Baltati