rally117Acum un an de zile, un colonițean, ca să nu-i publicăm numele, a plasat pe internet un  video despre viteza „Mică” cu care circulă ruta de microbuze 117 – cca. 4 km în 3 minute jumătate. Cert este faptul că în momentul în care acestea se deplasează din Chișinău în Colonița- au o viteză Maximă…se duc ca vîntul! Mulți le reproșează: „Parcă duce-ți cartofi! Gindiți-vă că aveți oameni aici!”, la care șoferii răspund: „Eu am timpul meu, că tot din cauza voastră întîrzii!”.

Este atașamentul șoferilor către pasagerii lor. Pe ei îi interesează pasagerii în momentul în care aceștia urcă și dau bani, nu și atunci cînd au nevoie să coboare la un colț de stradă din motiv că au multe bagaje sau altceva.
Rezumă o astfel de situație: ca să urce pasagerii- se opresc la orice colț. În moment cînd îi rogi să oprească la un colț de stradă: „Nu, la stație!”. E o metodă mișelă și neomenească de a cîștiga bani că, mărog, fără bani în ziua de azi nu faci nimic.
Altă fază este atunci cînd microbuzul 117 se deplasează în direcția Colonița – Chișinău. Se mișcă ca Melcii- traseul de la liceu pînă la cel de autocros l-au parcurs în 7 minute jumătate! Dacă ai nevoie să ajungi undeva într-un timp minim sau dacă mergi la serviciu- e cea mai bună metodă de a întîrzia și de a crea discomfort altuia. Mai e o problemă, că în momentul în care ești în întîrziere- ai tendința de a te certa cu șoferul și astfel provoci un discomfort public deja.
În fine, șoferii de microbuze mereu s-au grăbit undeva, deși cu toții știm Unde- după Bani! Dar „banii n-aduc fericirea, ei te-ajută doar să-ntreții iubirea”.

Sursa: gujadiana.blogspot.co.uk

[youtube]95a4tttUtQw[/youtube]