În perioada februarie-iulie 2012 pe pagina www.colonita.com am realizat un sondaj online referitor la activitatea site-ului. La acesta au participat 64 de persoane. Întrebările au vizat diferite aspecte ale site-ului, de la design, la teme abordate și rubrici preferate. De asemenea, respondenții au avut câteva rubrici unde au putut veni cu propuneri referitor la îmbunătățirea activității site-ului sau cu noi subiecte. Vizitatorii site-ului Coloniței, care au răspuns la sondaj au, în mare parte, vârste cuprinse între 21-33 ani – 46%, urmează categoria de vârstă 16-20 ani – 22% , sub 15 ani – 17%, 34-40 ani – 9 % și peste 41 ani doar 4%.

La întrebarea „Sunteți mulțumit de activitatea site-ului”, 55% au răspuns „da, parțial”, 31% „da, în totalitate”, 11% „nu prea”, 2% „deloc”. La întrebarea „De ce ar avea nevoie site-ul www.colonita.com ca să fiți (și mai) mulțumit?”, s-a răspuns astfel: informații mai interesante 49%, mai multe interviuri 42%, mai multe materiale video 41%, mai multe fotografii din sat 37%, un forum de discuții 36%. Menționăm că la unele întrebări a fost posibilă selectarea mai multor răspunsuri, de aceea însumate unele adună mai mult de 100%.

Conform sondajului, rubrica care îi interesează cel mai mult pe colonițeni este „Primăria”, cu subdiviziunile „Consiliul Sătesc, Primarul, Servicii publice, Alegeri, Licitații, Documente publice, Buget/Rapoarte”, urmează rubrica „Despre Colonița” și „Video” cu câte 43%, apoi „Educație” și „Cultura/Sport” cu câte 40%. Pentru rubrica „Foto” au optat 37% din respondenți, pentru „Economie” 30% și cel mai scăzut interes s-a atestat la rubrica „Sănătate” cu subdiviziunile Centrul de Sănătate, Farmacia, cu doar 20%.

La întrebările la care nu se cerea doar de bifat, ci și de venit cu propuneri, majoritatea dintre respondenți nu au răspuns. Câteva dintre propunerile de subiecte despre care colonițenii ar dori să afle mai multe informații au fost: transparența primăriei, ce terenuri au rămas în gestiunea primăriei, cum se cheltuiesc banii statului, după ce criterii se aleg sectoarele pentru investiții și dezvoltare, ce se va întâmpla cu gunoiștea din sat, activitatea administrației sătești, a școlii, grădiniței, ce se face pentru tineri etc.

Întrebați fiind despre ce oameni din localitate ar dori să realizăm un material, unii au răspuns că nu avem personalități care s-au manifestat prin ceva deosebit, alții, dimpotrivă, ne-au indicat să discutăm cu oamenii simpli din sat și să-i descoperim așa cum sunt ei.

Referitor la design-ul paginii www.colonita.com, 55% au răspuns că este „plăcut, comod, accesibil”, 22% au spus că este plictisitor, 6% au afirmat că este excelent și tot atâtea procente că este prea complicat și greoi, 11% au răspuns cu „altceva”.

La întrebarea „Ce nu vă place pe site-ul Coloniței”, respondenții au spus următoarele: 32% – materiale puține; 28% design-ul și culorile utilizate; 26% – lipsa unui forum; 26% – materiale plictisitoare; 13% – prea multe materiale negative, critice; 11% – comentariile utilizatorilor; 9% – altceva.

Pe noua platformă www.colonita.eu vom încerca să ținem cont de preferințele respondenților și să îmbunătățim la maximum calitatea și cantitatea materialelor, aspectul grafic și alte aspecte criticate de utilizatori.

Rezultatele sondajului pot fi vizualizate AICI.