Colonița reciclează rațional echipamentele electronice ce nu mai funcționează!

De ce?

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare. Ele trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului.

În primul rând, aceste echipamente pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm.

Astfel, ceea ce rezultă din deșeurile noastre nu mai reprezintă un pericol, atunci când sunt reciclate corect, iar acest lucru înseamnă că fiecare dintre noi contribuie responsabil la returnarea în procesul economic a resurselor de care acesta are nevoie pentru a progresa, fără a aduce atingere resurselor de materii prime în continuă diminuare și a căror exploatare reprezintă în sine anumite riscuri pentru mediu.

Ce pot să arunc?

e-reciclare Colonita

Cînd?

Sîmbătă,12 septembrie  o mașina specială va staționa lîngă Casa de Cultură între orele 10:00-15:00, unde puteți arunca toate echipamentele electroncie!

Unde?

Lîngă Casa de Cultură, din centrul satului Colonița.

Dacă ai obiecte de aruncat grele și voluminoase (frigider, mașină de spălat,aragaz, etc) poți solicitata să fie ridicate de la domiciliul tău, scrie-ne un comentariu aici sau sună la linia fierbinte!

Linia fierbinte +373 22 81-14-14

Acțiune realizată de Vica Mazilo, E-Reciclare și Primăria Colonița .