În perioada august 2010 – iulie 2011 satul Colonița va fi implicat într-un proiect de dezvoltare rurală. Scopul acestuia este dezvoltarea și educarea unei culturi civice orientate spre o societate democratică, precum și dezvoltarea mass-mediei independente, fără cenzură și constrângeri politice.

Proiectul, întitulat “Dezvoltarea culturii civice și mass-media în mediul rural” va implica persoane de diferite vârste din Colonița. Pentru tineri vor fi organizate vor fi organizate activități educaționale și de distracție, precum și dezbateri publice, cu durată de 1-2 zile, în funcție de tematica training-ului, iar adulții se vor putea implica prin completarea unor chestionare despre societatea civilă din Republica Moldova.
Training-urile vor avea următoarele teme:

  • Educație Civică pentru Copii și Tineri;
  • Comunicare eficientă;
  • Democrația, Cine? Unde este? Când? Cum?;
  • Dezvoltarea satului meu începe de la mine;
  • Un om informat creează om puternic;
  • Eu pot decide.

În cadrul întâlnirilor organizate vor fi invitați specialiști competenți din diferite domenii. Pentru ca studiul să aibă un rezultat vizibil, se vor organiza câteva ateliere de lucru. Scopul acestora este ca persoanele implicate sa dovedească că, după întâlniri, au însușit anumite aptitudini și că au capacitatea de a le implementa. Cursurile de instruire vor avea loc o data pe lună. Activitățile vor avea loc într-o manieră accesibilă, prin jocuri educative, exerciții, sarcini psihologice și educaționale. În paralel cu activitățile practice care implică aproximativ 50 de persoane, se va lucra la editarea ziarului și actualizarea paginii web a satului, unde va fi reflectată, într-un mod democratic și transparent, activitatea autorităților locale.
Dacă sunteți interesați de proiect, doriți să participați trebuie sa completați un formular simplu și să-l expediați la adresa de email vicamalizu@yahoo.com pentru mai multe detalii telefonați la 079403267 (Vica Mazilo, coordonator de proiect).

Acest proiect este susținut de ambasada SUA în Moldova, iar partenerii acestei inițiative sunt: ProDidactica, CMB, Î.I. SădroUrsu.

P.S. Participarea nu implică cheltuieli din partea dumneavoastră! Este GRATUITĂ
Prezentare succintă