Miercuri, 6 octombrie curent, la Liceul „Gh. Ghimpu” din Colonița, a avut loc primul training din cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii civice și mass-media în mediul rural”, cu genericul „Comunicarea eficienta”.
La training au participat peste 20 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, care au încercat, prin activități practice și exerciții în grup, să afle cum să-și perfecționeze abilitățile de comunicare, cum să depășească barierele apărute în procesul comunicării, să stabilească importanța comunicării în soluționarea problemelor și conflictelor etc.
Trainingul a fost moderat de Rima Bezede, de la Centrul Educațional ProDidactica, care a venit cu exerciții, teste și exemple concrete privind comunicarea eficientă.
Participanții au participat activ la discuții, dezbateri, jocuri interactive, confirmând interesul față de tema pusă în discuție.
[youtube]SUTO-1J4ZXQ[/youtube]
Etapa de generalizare a trainingului a scos la iveală concluzii importante, ca dovadă a interiorizării și conștientizării, de către participanți, a temei discutate.
Trainingul este parte componentă a Proiectului „Dezvoltarea culturii civice și mass-media în mediul rural”, lansat în luna august în Colonița, cu susținerea financiară a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în cadrul Programului de granturi mici pentru susținerea inițiativelor democratice în parteneriat cu Centru Educațional Pro Didactica și Liceul “Gh.GHmipu”. La eveniment a participat și reprezentantul Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, John McGregor.
În cadrul aceluiași proiect urmează să fie ținute încă 5 training-uri, cu temele: Educație Civică pentru Copii și Tineri; Democrația, Cine? Unde este? Când? Cum?; Dezvoltarea satului meu începe de la mine; Un om informat creează om puternic; Eu pot decide.
„Rezumatul zilei”
„Mi-a plăcut”: discuția, libertatea de comunicare, profesoara, că am aflat ceva nou, atmosfera degajată, schimbul de experiență, energia pozitivă, atitudinea profesoarei, ca ne-au ajutat la depășirea propriilor problemele de comunicare, atitudinea profesoarei.
„Nu mi-a plăcut”: că începe târziu, după lecții; că durează mult,
„Am mai vrea”: mai multe jocuri, sfaturi profesioniste, teste psihologice, mai multă cafea și ceai
Finanțator: Ambasada SUA în Moldova