La 15 decembrie 2017, în sala de ședințe a primăriei satului Colonița a avut loc prelungirea ședinței Consiliului Sătesc Colonița, începută pe data de 7 decembrie 2017.

(VIDEO) Ședința Consiliului Sătesc Colonița din 7 decembrie 2017 – Scandal ca la poarta pieței, 19 ianuarie 2018

Pe de altă parte, primarul Zaporojan Angela a abuzat de atribuțiile ei, fără a ține cont de faptul că sedința a fost întreruptă și urma să fie continuată, în data de 8 decembrie 2017 a emis o dispozitie de convocare a ședinței Consiliului Sătesc tot pentru data de 15 decembrie 2017, care în aceiași zi a fost plasată pe pagina web oficială.

La ședința dată a lipsit Oleacu Claudia, secretarul consiliului. La începutul ședinței nu a fost făcut public nici un document care ar dovedi incapacitatea doamnei Claudia. Secretarul consiliului a fost înlocuit de către Braghiș Vasile.

Ședința a fost urmată de comportamente samovolnice atît ale dnei. Claudia Oleacu, secretarul consiliului sătesc, cît și ale lui Braghiș Vasile, care ocupă funcțiile de specialist funciar și jurist al primăriei Colonița.

CRIZĂ de proporții în Consiliul Sătesc: Interesele funcționarilor primăriei calcă în picioare deciziile consiliului, 28 decembrie 2017

Într-un mod total misterios, Oleacu Claudia, secretarul consiliului a depus la Cancelaria de Stat doar patru decizii din cele opt votate de către consilieri. Pe deciziile respective NU a fost aplicată semnătura președintelui ședinței Ghimp Dumitru, ci semnătura consilierului Procop Eugenia. Cele patru decizii au fost contrasemnate de către Braghiș Vasile. Procesul verbal al ședinței respective a fost semnat de către Braghiș Vasile

O altă încălcare a secretarului este că NU a solicitat consiliului sătesc REEXAMINAREA celor patru decizii pe care nu le-a contrasemnat, după cum obligă art. 20(2) al Legii nr. 436 privind administrația publică locală. Următoarea ședință a Consiliului Sătesc Colonița a avut loc în data de 12 ianuarie 2018.

Care este pînă la urmă soarta acelor acte votate în ședința Consiliului Sătesc Colonița din 15 decembrie 2017 nu se cunoaște.

Informația dată nu a fost făcută publică de primăria Colonița pe pagina web oficială pînă la momentul apariției acestui material.

Mai jos vedeți înregistrarea video integrală a ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 15 decembrie 2017.